bord1 bord2 bord3 bord4

Aanhanger

Met een rijbewijs B mag je een auto besturen van maximaal 3500 kg. Ook mag je in bepaalde gevallen met een aanhanger rijden.

Aanhanger gebruiken met rijbewijs B:

  • De toegestane maximummassa van de aanhanger of oplegger is minder dan 750 kilo. De toegestane maximummassa is het lege gewicht + het laadvermogen.
  • Is de aanhanger of oplegger zwaarder dan 750 kilo? Dan is rijbewijs B toegestaan, als de toegestane maximummassa van beide voertuigen samen niet meer bedraagt dan 3500 kilo.

De aanhangwagen of oplegger mag zwaarder zijn dan de lege auto. Uit het kentekenbewijs van de auto moet dan wel blijken dat de auto een dergelijke zware aanhangwagen of oplegger mag trekken. Tot 19 januari 2013 moest de aanhanger of oplegger lichter zijn dan de ledige massa van de trekkende auto ( dat is het gewicht zonder lading en inzittenden).

Wilt u met uw personenauto een zwaardere aanhanger voorttrekken ( zoals een boottrailer of caravan), dan heeft u een rijbewijs BE nodig.

De aanhanger of oplegger bij BE mag sinds 19 januari 2013 niet meer wegen dan 3500 kg( toegestane maximummassa). Alleen onder bepaalde voorwaarden mag de aanhanger of oplegger zwaarder zijn dan 3500kg. Overschrijdt uw voertuig met oplegger of aanhanger deze eisen? Dan heeft u een rijbewijs C1E nodig.


  • Onze BE opleiding bestaat uit een dagcursus met aansluitend het examen. Vooraf wordt er via een intake les het gewenste aantal lesuren vastgesteld.
  • Heeft u medewerkers die een rijbewijs BE nodig hebben kunnen wij u vrijblijvend een offerte aanbieden.

 

Branji
Meld je direct aan!

Aanbieding

Lees meer »

Online theoriecursus

Klik op onderstaand knop om met je eigen inlogcode onze online Theoriecursus te starten

Online Theorie